Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja owsianki, pycha :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Kilka truskawek rozgnieść widelcem na papkę i wraz z łyżką miodu dodać do ugotowanej owsianki. Resztę owoców pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z pozostałą łyżką miodu.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć po łyżce jogurtu i warstwę truskawek. Posypać siekanymi orzechami.