Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja owsianki, pycha :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Kilka truskawek rozgnieść widelcem na papkę i wraz z łyżką miodu dodać do ugotowanej owsianki. Resztę owoców pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z pozostałą łyżką miodu.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć po łyżce jogurtu i warstwę truskawek. Posypać siekanymi orzechami.