Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja owsianki, pycha :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Kilka truskawek rozgnieść widelcem na papkę i wraz z łyżką miodu dodać do ugotowanej owsianki. Resztę owoców pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z pozostałą łyżką miodu.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć po łyżce jogurtu i warstwę truskawek. Posypać siekanymi orzechami.