Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne i syte śniadanie
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 373
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 373
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Składniki
1 etapem jest zrobienie ciasta na pankejki : Na początk łączymy suche składniki ciasta. Następnie dodajmy mleko i mieszamy. Później dodajemy jajko i roztopione masło. Wymieszane ciasto odstawiamy na kilka minut na bok. W między czasie nastawiamy piekarnik na 220 stopni oraz gotujemy wodę.
2. Smażenie pankejków , boczku, banana. Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy masłem Wlewamy na nią chochlą 2-3 porcje ciasta i smażymy z obu storn. Gdy na powierzchni naleśników zaczną się pojawiać bąbelki powietrza, możemy przerzucać je na drugą stronę. Na drugiej patelni podsmażamy wcześniej pokrojone banany. Gdy piekarnik sie nagrzeje kladziemy na blaszce boczek i pieczemy aż bedzie chrupiący.
jajko w koszulce Do gorącej wody ale nie wrzątku żeby nie było bąbelków. Robimy wir w wodzie i wrzucamy jajko i patrzymy jak białko się ścina ok 2 minuty i za pomocą sitka metalowego wyciągamy jajko.
Na koniec łaczymy w całość : Placek pankejk Banan Boczek i tak dalej ............... na samej górze kładziemy jajko w koszulce i polewamy to wszystko syropem klonowym.