Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam pyszną paprykę nadziewaną twarożkiem zmieszanym ze szczypiorkiem, kawałkami papryki czy rzodkiewką. Pyszny dodatek do pieczywa, ale smakuje też samodzielnie. Do faszerowania polecam długie papryczki. Całość pyszna.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Papryki myjemy, osuszamy i odkrawamy końcówkę tak, aby otwór był na tyle duży, aby dało się napełnić paprykę przygotowanym twarożkiem
Twaróg dokładnie rozgniatamy i rozcieramy. Dodajemy 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Solimy i doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Odcięte końcówki papryk kroimy na drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. 1-2 rzodkiewki kroimy w drobniutką kosteczkę. Warzywa dodajemy do twarogu i jeszcze raz dokładnie mieszamy
Twaróg nakładamy do papryk za pomocą małej łyżeczki. Upychamy łyżeczką, aby ser dokładnie wypełnił wnętrze papryki
Papryki kroimy w plasterki. Podajemy do pieczywa lub zjadamy solo