Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam pyszną paprykę nadziewaną twarożkiem zmieszanym ze szczypiorkiem, kawałkami papryki czy rzodkiewką. Pyszny dodatek do pieczywa, ale smakuje też samodzielnie. Do faszerowania polecam długie papryczki. Całość pyszna.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1704
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1704
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Składniki
Papryki myjemy, osuszamy i odkrawamy końcówkę tak, aby otwór był na tyle duży, aby dało się napełnić paprykę przygotowanym twarożkiem
Twaróg dokładnie rozgniatamy i rozcieramy. Dodajemy 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Solimy i doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Odcięte końcówki papryk kroimy na drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. 1-2 rzodkiewki kroimy w drobniutką kosteczkę. Warzywa dodajemy do twarogu i jeszcze raz dokładnie mieszamy
Twaróg nakładamy do papryk za pomocą małej łyżeczki. Upychamy łyżeczką, aby ser dokładnie wypełnił wnętrze papryki
Papryki kroimy w plasterki. Podajemy do pieczywa lub zjadamy solo