Do góry

Śniadania Przepis na:

Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2625

Dodano:

Odsłon: 1184

Pyszne danie na śniadanie bądź kolacje :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Papryka nadziewana

Przygotowanie

  1. Składniki na 6 porcji:

    3 papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    200 g startego sera mozzarella
    100 g startego sera cheddar
    1 pęczek posiekanego szczypiorku
    6 jajek
    100 g pokrojonej szynki


    Sposób przygotowania:

    1. Każdą paprykę przekrój na pół i wydrąż środek z każdej z nich.

    2. Wyłóż połówki papryk na blaszce. Każdą z nich przypraw szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.

    3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Do każdej połówki papryki włóż starty ser mozzarella i szczypiorek.

    4. Następnie do każdej połówki, wbij po jednym jajku.

    5. Następnie ponownie przypraw szczyptą soli i pieprzu. Do każdej papryki włóż szynkę, starty ser cheddar oraz szczypiorek.

    6. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie. Wygląda naprawdę apetycznie! Do tego podałam bagietkę z serem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joasia100 27 maja 2016 A ja się zawsze męczyłam i zamiast połówki papryki faszerowałam całą, przewracała się itd. Fajny pomysł z jajkiem.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń