Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański oryginalny przepis na parówki pieczone w cieście
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Składniki
W miseczce mieszamy roztopione masło, słodzik, maślankę i jajko. W drugim naczyniu łączymy przesianą przez sitko mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz przyprawę curry.
Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy delikatnie łyżką do momentu aż się połączą. Kokilki smarujemy olejem. Ciasto wykładamy po równo do każdego naczynia.
W cieście umieszczamy kawałki pokrojonej parówki. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe danie podajemy z keczupem. Smacznego!