Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański oryginalny przepis na parówki pieczone w cieście
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
W miseczce mieszamy roztopione masło, słodzik, maślankę i jajko. W drugim naczyniu łączymy przesianą przez sitko mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz przyprawę curry.
Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy delikatnie łyżką do momentu aż się połączą. Kokilki smarujemy olejem. Ciasto wykładamy po równo do każdego naczynia.
W cieście umieszczamy kawałki pokrojonej parówki. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe danie podajemy z keczupem. Smacznego!