Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste w przygotowaniu, szybkie i smaczne dane z parówek i ciasta francuskiego, które możemy podać na ciepłą kolacje, smaczne śniadanie czy na smaczną przekąskę.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia,
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, odciąć pasek ciut większy od parówki. Kawałek sera pokroić w cienkie pół plasterki. Na wąskim pasku po długości rozłożyć ser, położyć parówkę i owijać ciastem tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z każdej strony wychodziło kawałek parówki. Tak owinąć obie parówki, a następnie każdą owinąć cienkim plasterkiem boczku wędzonego. Parówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni koło 20-30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Pozostałe kawałki boczku podsmażyć na suchej patelni do chrupkości. Przygotować jajka sadzone, lekko osolić. Na talerzu ułożyć kawałki podsmażonego boczku, parówki w cieście, a obok sadzone jajka. Podawać z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: Majonez wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą.
Przygotowanie parówek.
Parówki gotowe do zapieczenia.