Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste w przygotowaniu, szybkie i smaczne dane z parówek i ciasta francuskiego, które możemy podać na ciepłą kolacje, smaczne śniadanie czy na smaczną przekąskę.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1842
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4723
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1842
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4723
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, odciąć pasek ciut większy od parówki. Kawałek sera pokroić w cienkie pół plasterki. Na wąskim pasku po długości rozłożyć ser, położyć parówkę i owijać ciastem tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z każdej strony wychodziło kawałek parówki. Tak owinąć obie parówki, a następnie każdą owinąć cienkim plasterkiem boczku wędzonego. Parówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni koło 20-30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Pozostałe kawałki boczku podsmażyć na suchej patelni do chrupkości. Przygotować jajka sadzone, lekko osolić. Na talerzu ułożyć kawałki podsmażonego boczku, parówki w cieście, a obok sadzone jajka. Podawać z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: Majonez wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą.
Przygotowanie parówek.
Parówki gotowe do zapieczenia.