Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5801
Dodano: 03.03.2008
Odsłon: 9843
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Zdejmujemy folię z parówek, parówki nacinamy na końcach tak by miały po cztery "macki", do końca parówki powinna pozostać nienacięta odległość min 2 cm. Wrzucamy parówki do wody, gotujemy aż macki się rozwidlą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

indianna6 26 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ja takie ośmiorniczki wrzucam do oleju jak frytki. Są pyszne i chrupiące24 Kto głosował? | Odpowiedz

mamakacperka4 19 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Ale pomysł ....tez fajny, można małemu niejadkowi urozmaicić....jedzenie. Pozdrawiam24 Kto głosował? | Odpowiedz

dorotea6 10 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
znam podobny przepis, tyle ze parowki smazy sie z cebulka na patelni i dodaje do nich keczup, tak zeby byly cale pomidorowe.mozna jesc je z ryzem20 Kto głosował? | Odpowiedz

xadix 19 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
a co jesli paroweczki nie sa zafoliowane :)1 Kto głosował? | Odpowiedz