Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie swojskie pasty i smarowidła na kanapki ? Dziś na kolację zrobiłam pyszną pastę jajeczną, syn tak się domagał że już nie mogłam odmówić choć bardzo mnie bolą plecy no ale czego matka nie zrobi dla dzieci. Pasta jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu a do tego tak smaczna że znika w mgnieniu oka. swoje to swoje chociaż wiadomo co jemy bez konserwantów i chemii.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13441
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5210
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13441
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5210
Składniki
Na początek wstawić do garnka wodę i ją zagotować. Gdy się zagotuje powkładać jajka i od czasu zagotowania zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez dziesięć minut. Po ugotowaniu odlać wodę i pozostawić aby jajka ostygły, ale to każdy potrafi. Jak już jajka całkowicie ostygły obrać je ze skorupek.
Gdy mamy już obrane ze skorupek jajka, do salaterki dodać pokrojony drobniej szczypior posolić go i uciskając ręką zmiękczyć szczypior z dodaną solą. Następnie obrane jajka pokroić za pomocą sitka do sałatek dodać pieprz czarny oraz majonez i całość wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników.
Gotową pastę przełożyć do pojemnika z zamknięciem i wstawić do lodówki aby się przegryzły smaki. Tak przygotowana pasta jajeczna świetnie nadaje się na kanapki do śniadania i kolacji. Pasta jajeczna zrobiona własnoręcznie o wiele bardziej smakuje niż kupna.