Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pasta na kanapkę
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1611
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 649
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1611
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 649
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Z jajek wyjąć żółtka i przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać majonez, jogurt, cytryne, musztarde, sól i pieprz - dobrze całość wymieszać na jednolitą masę. Białka drobno posiekać, korniszonki pokroić w drobną kostkę - przełożyć do masy.
Boczek usmażyć na suchej patelni na chrupko, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, następnie drobno pokruszyć, dodać do reszty składników. Całość dobrze wymieszać, opcjonalnie można dodać szczypiorek. Przechowywać w lodówce do tygodnia.