Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pasta na kanapkę
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2372
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2372
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Z jajek wyjąć żółtka i przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać majonez, jogurt, cytryne, musztarde, sól i pieprz - dobrze całość wymieszać na jednolitą masę. Białka drobno posiekać, korniszonki pokroić w drobną kostkę - przełożyć do masy.
Boczek usmażyć na suchej patelni na chrupko, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, następnie drobno pokruszyć, dodać do reszty składników. Całość dobrze wymieszać, opcjonalnie można dodać szczypiorek. Przechowywać w lodówce do tygodnia.