Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna ze szpinakiem. Idealne śniadanie.

Pasta jajeczna ze szpinakiem. Idealne śniadanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 224

Dodano:

Odsłon: 336

Pasta jajeczna jest chyba znana każdemu z Nas. U mnie w domu często gości na śniadanie ponieważ jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Jest to jedna z moich lubionych past. Dziś jednak postanowiłem ją trochę urozmaicić dodając do niej liście szpinaku.

Składniki

  • Jajka 10 szt.
  • Cebula 2 szt
  • Szpinak 70-80 g
  • Majonez 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Musztarda łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajeczna ze szpinakiem. Idealne śniadanie.

Przygotowanie

  1. Dziś przepis jest na prawdę bardo łatwy i szybki, przecież nie każdy z Nas ma czas aby spędzać całe ranki w kuchni a pamiętajcie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Więc zaczynamy

  2. Przygotowanie pasty rozpoczynam od ugotowania jajek na twardo i przestudzenia ich. Następnie wystudzone jajka obieramy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków ( lub siekamy nożem tutaj jest dowolność, jak kto woli). Gdy jajka mamy przeciśnięte przekładamy je do miski i bierzemy się za cebulę. Obieramy ją i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek. Następny w kolejce czeka szpinak, który trzeba posiekać nożem ( grubość zależy od Was). Szpinak również dodajemy do miski, wszystko razem mieszamy i dodajemy resztę składników czyli musztardę, majonez, pieprz i sól. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy i pasta jajeczna jest już gotowa. Smacznego !!!
    P.S. Jeżeli gdzieś w lodówce macie szczypiorek też możecie dodać na koniec pasta będzie jeszcze ładniej się prezentować .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń