Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczna jest chyba znana każdemu z Nas. U mnie w domu często gości na śniadanie ponieważ jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Jest to jedna z moich lubionych past. Dziś jednak postanowiłem ją trochę urozmaicić dodając do niej liście szpinaku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44672
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44672
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Dziś przepis jest na prawdę bardo łatwy i szybki, przecież nie każdy z Nas ma czas aby spędzać całe ranki w kuchni a pamiętajcie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Więc zaczynamy
Przygotowanie pasty rozpoczynam od ugotowania jajek na twardo i przestudzenia ich. Następnie wystudzone jajka obieramy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków ( lub siekamy nożem tutaj jest dowolność, jak kto woli). Gdy jajka mamy przeciśnięte przekładamy je do miski i bierzemy się za cebulę. Obieramy ją i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek. Następny w kolejce czeka szpinak, który trzeba posiekać nożem ( grubość zależy od Was). Szpinak również dodajemy do miski, wszystko razem mieszamy i dodajemy resztę składników czyli musztardę, majonez, pieprz i sól. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy i pasta jajeczna jest już gotowa. Smacznego !!! P.S. Jeżeli gdzieś w lodówce macie szczypiorek też możecie dodać na koniec pasta będzie jeszcze ładniej się prezentować .