Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczna jest chyba znana każdemu z Nas. U mnie w domu często gości na śniadanie ponieważ jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Jest to jedna z moich lubionych past. Dziś jednak postanowiłem ją trochę urozmaicić dodając do niej liście szpinaku.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Dziś przepis jest na prawdę bardo łatwy i szybki, przecież nie każdy z Nas ma czas aby spędzać całe ranki w kuchni a pamiętajcie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Więc zaczynamy
Przygotowanie pasty rozpoczynam od ugotowania jajek na twardo i przestudzenia ich. Następnie wystudzone jajka obieramy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków ( lub siekamy nożem tutaj jest dowolność, jak kto woli). Gdy jajka mamy przeciśnięte przekładamy je do miski i bierzemy się za cebulę. Obieramy ją i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek. Następny w kolejce czeka szpinak, który trzeba posiekać nożem ( grubość zależy od Was). Szpinak również dodajemy do miski, wszystko razem mieszamy i dodajemy resztę składników czyli musztardę, majonez, pieprz i sól. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy i pasta jajeczna jest już gotowa. Smacznego !!! P.S. Jeżeli gdzieś w lodówce macie szczypiorek też możecie dodać na koniec pasta będzie jeszcze ładniej się prezentować .