Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczno-śledziowa, idealna na święta :-)

Pasta jajeczno-śledziowa, idealna na święta :-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2258

Dodano:

Odsłon: 2104

Witam serdecznie. Do zrobienia pasty wykorzystałem śledzia po gdańsku, idealnie komponuje się z jajkiem i resztą składników. Pasta sprawdzi się na kanapkach bądź do faszerowania jajek czy warzyw. Ten smak was zachwyci, a i na świątecznym stole nie powinno jej zabraknąć. Smacznego :-)

Składniki

  • Jajak 4 szt.
  • Śledz po gdańsku 2 puszki.
  • Papryka czerwona kilka plasterków.
  • Por 8 cm. biała strona.
  • Kapary kilkanaście szt.
  • Musztarda 1 łyżeczka do herbaty.
  • Majonez 4 duże łużki.
  • Sól i pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajeczno-śledziowa, idealna na święta :-)

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekładamy do dużej miski,
    dorzucamy śledzia odsączonego z oleju i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
    Następnie dorzucamy majonez z musztardą i pokrojone drobno warzywa z kaparami, całość mieszamy, pieprzymy i solimy do smaku. Pasta jest gotowa, można ją spożywać od razu, ale na drugi dzień przerobi się i będzie jeszcze lepsza. Przechowywać w lodówce pod przykryciem.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń