Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Do zrobienia pasty wykorzystałem śledzia po gdańsku, idealnie komponuje się z jajkiem i resztą składników. Pasta sprawdzi się na kanapkach bądź do faszerowania jajek czy warzyw. Ten smak was zachwyci, a i na świątecznym stole nie powinno jej zabraknąć. Smacznego :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekładamy do dużej miski, dorzucamy śledzia odsączonego z oleju i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dorzucamy majonez z musztardą i pokrojone drobno warzywa z kaparami, całość mieszamy, pieprzymy i solimy do smaku. Pasta jest gotowa, można ją spożywać od razu, ale na drugi dzień przerobi się i będzie jeszcze lepsza. Przechowywać w lodówce pod przykryciem. Smacznego :-)