Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. Dzięki dodatkom takim jak musztarda czy czosnek delikatny smak gotowanego kurczaka zyskuje intensywny smak, a w efekcie fajnie komponuje się z pieczywem. Większą ilość pasty możesz użyć do nadziewania pierogów, pasztecików czy kartaczy. Aby podkręcić smak mięsnej masy, dorzuć drobno posiekane pomidory suszone lub natkę pietruszki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27714
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8987
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27714
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8987
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Składniki
Ugotowane mięso z rosołu – możesz użyć kurczaka, indyka, kaczki czy kawałka wołowiny – obierz z kości, oddziel skóry i chrząstki. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle lub oleju. Marchewkę i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki. Umieść mięso, marchewkę, pietruszkę i podsmażoną cebulkę w malakserze z obrotowymi ostrzami i zmiel lub przepuść wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa. Dodaj musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i (obficie) czarnym oraz ziołowym pieprzem. Dokładnie wymieszaj pastę, aby osiągnąć gładką konsystencję i wyrazisty smak.
Pastę kanapkową z mięsa z rosołu używaj zaraz po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.