Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. Dzięki dodatkom takim jak musztarda czy czosnek delikatny smak gotowanego kurczaka zyskuje intensywny smak, a w efekcie fajnie komponuje się z pieczywem. Większą ilość pasty możesz użyć do nadziewania pierogów, pasztecików czy kartaczy. Aby podkręcić smak mięsnej masy, dorzuć drobno posiekane pomidory suszone lub natkę pietruszki.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2305
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 362
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 50
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2305
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 362
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 50
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 216
Składniki
Ugotowane mięso z rosołu – możesz użyć kurczaka, indyka, kaczki czy kawałka wołowiny – obierz z kości, oddziel skóry i chrząstki. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle lub oleju. Marchewkę i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki. Umieść mięso, marchewkę, pietruszkę i podsmażoną cebulkę w malakserze z obrotowymi ostrzami i zmiel lub przepuść wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa. Dodaj musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i (obficie) czarnym oraz ziołowym pieprzem. Dokładnie wymieszaj pastę, aby osiągnąć gładką konsystencję i wyrazisty smak.
Pastę kanapkową z mięsa z rosołu używaj zaraz po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.