Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. Dzięki dodatkom takim jak musztarda czy czosnek delikatny smak gotowanego kurczaka zyskuje intensywny smak, a w efekcie fajnie komponuje się z pieczywem. Większą ilość pasty możesz użyć do nadziewania pierogów, pasztecików czy kartaczy. Aby podkręcić smak mięsnej masy, dorzuć drobno posiekane pomidory suszone lub natkę pietruszki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1838
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4702
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1838
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4702
Składniki
Ugotowane mięso z rosołu – możesz użyć kurczaka, indyka, kaczki czy kawałka wołowiny – obierz z kości, oddziel skóry i chrząstki. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle lub oleju. Marchewkę i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki. Umieść mięso, marchewkę, pietruszkę i podsmażoną cebulkę w malakserze z obrotowymi ostrzami i zmiel lub przepuść wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa. Dodaj musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i (obficie) czarnym oraz ziołowym pieprzem. Dokładnie wymieszaj pastę, aby osiągnąć gładką konsystencję i wyrazisty smak.
Pastę kanapkową z mięsa z rosołu używaj zaraz po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.