Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pasta o wyrazistym smaku.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 35
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 26
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208957
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 35
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 26
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208957
Składniki
Oczyszczonego, umytego, osuszonego pora pokroić w ćwierćplasterki i przełożyć na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać boczniaki umyte, osuszone i pokrojone w drobną kostkę. Smażyć kilka minut. Wystudzić. Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek zetrzeć na tarce na małych oczkach. Do salaterki przełożyć twaróg, starte jajka i usmażone boczniaki, natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, chili i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Pasta gotowa. Smacznego. Jeśli ktoś lubi bardziej luźną pastę, to można dodać jeszcze łyżkę majonezu.