Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pasta o wyrazistym smaku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Oczyszczonego, umytego, osuszonego pora pokroić w ćwierćplasterki i przełożyć na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać boczniaki umyte, osuszone i pokrojone w drobną kostkę. Smażyć kilka minut. Wystudzić. Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek zetrzeć na tarce na małych oczkach. Do salaterki przełożyć twaróg, starte jajka i usmażone boczniaki, natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, chili i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Pasta gotowa. Smacznego. Jeśli ktoś lubi bardziej luźną pastę, to można dodać jeszcze łyżkę majonezu.