Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pasta o wyrazistym smaku.
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16240
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11827
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 22
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16240
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11827
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 22
Składniki
Oczyszczonego, umytego, osuszonego pora pokroić w ćwierćplasterki i przełożyć na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać boczniaki umyte, osuszone i pokrojone w drobną kostkę. Smażyć kilka minut. Wystudzić. Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek zetrzeć na tarce na małych oczkach. Do salaterki przełożyć twaróg, starte jajka i usmażone boczniaki, natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, chili i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Pasta gotowa. Smacznego. Jeśli ktoś lubi bardziej luźną pastę, to można dodać jeszcze łyżkę majonezu.