Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta tuńczykowa

Pasta tuńczykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3592

Dodano:

Odsłon: 888

Prosta i szybka w przygotowaniu a przede wszystkim bardzo smaczna.

Składniki

  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • jajka 2 szt
  • papryka czerwona 0,5 strąka
  • papryczka chili do smaku
  • czosnek 1 ząbek
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki, dodajemy jajka. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę chili i paprykę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Pastę możemy przygotować w prostszy sposób: wszystkie składniki rozdrabniając blenderem. Gotową pastę możemy udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2017 Tuńczyk na "1000" sposobów xD Pychotka :)

U nas na "1001" sposób ;)
Z kukurydzą, żółtym serem, orzechami, ogórkiem, chilli i majonezem ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń