Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z dużą ilością szczypiorku to pomysł na udane śniadanie! Ta propozycja jest doprawdy wyjątkowa, dzięki zawartości palonych ziół roztaczających wyjątkowy aromat. Przyjemnego słodko-kwaśnego smaku dodaje cytryna i pomarańcza. Całość jest starannie dobranym połączeniem różnych składników, na pierwszy rzut oka w ogóle ze sobą nie powiązanych. A jednak! Posmaruj tą pastą swoje poranne kanapki, a z pewnością nie będzie to ostatni raz, gdy ją przyrządzisz.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Żeliwną patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
Szczypiorek podziel na 3 części. Jedną z nich połóż na patelni i smaż, od czasu do czasu przewracając, aż całość zacznie się delikatnie przypalać. Zdejmij zioła i odstaw do wystygnięcia.
Zarówno świeży szczypiorek, jak i ten palony drobno posiekaj.
Twaróg włóż do miski robota kuchennego i miksuj wysokich obrotach, aż stanie się kremowy i gładki.
Przełóż twaróg do miski. Dodaj szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa i warzyw. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.