Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z dużą ilością szczypiorku to pomysł na udane śniadanie! Ta propozycja jest doprawdy wyjątkowa, dzięki zawartości palonych ziół roztaczających wyjątkowy aromat. Przyjemnego słodko-kwaśnego smaku dodaje cytryna i pomarańcza. Całość jest starannie dobranym połączeniem różnych składników, na pierwszy rzut oka w ogóle ze sobą nie powiązanych. A jednak! Posmaruj tą pastą swoje poranne kanapki, a z pewnością nie będzie to ostatni raz, gdy ją przyrządzisz.
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 61
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1547
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6457
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 61
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1547
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6457
Składniki
Żeliwną patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
Szczypiorek podziel na 3 części. Jedną z nich połóż na patelni i smaż, od czasu do czasu przewracając, aż całość zacznie się delikatnie przypalać. Zdejmij zioła i odstaw do wystygnięcia.
Zarówno świeży szczypiorek, jak i ten palony drobno posiekaj.
Twaróg włóż do miski robota kuchennego i miksuj wysokich obrotach, aż stanie się kremowy i gładki.
Przełóż twaróg do miski. Dodaj szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa i warzyw. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.