Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z dużą ilością szczypiorku to pomysł na udane śniadanie! Ta propozycja jest doprawdy wyjątkowa, dzięki zawartości palonych ziół roztaczających wyjątkowy aromat. Przyjemnego słodko-kwaśnego smaku dodaje cytryna i pomarańcza. Całość jest starannie dobranym połączeniem różnych składników, na pierwszy rzut oka w ogóle ze sobą nie powiązanych. A jednak! Posmaruj tą pastą swoje poranne kanapki, a z pewnością nie będzie to ostatni raz, gdy ją przyrządzisz.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3098
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3098
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Składniki
Żeliwną patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
Szczypiorek podziel na 3 części. Jedną z nich połóż na patelni i smaż, od czasu do czasu przewracając, aż całość zacznie się delikatnie przypalać. Zdejmij zioła i odstaw do wystygnięcia.
Zarówno świeży szczypiorek, jak i ten palony drobno posiekaj.
Twaróg włóż do miski robota kuchennego i miksuj wysokich obrotach, aż stanie się kremowy i gładki.
Przełóż twaróg do miski. Dodaj szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa i warzyw. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.