Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z dużą ilością szczypiorku to pomysł na udane śniadanie! Ta propozycja jest doprawdy wyjątkowa, dzięki zawartości palonych ziół roztaczających wyjątkowy aromat. Przyjemnego słodko-kwaśnego smaku dodaje cytryna i pomarańcza. Całość jest starannie dobranym połączeniem różnych składników, na pierwszy rzut oka w ogóle ze sobą nie powiązanych. A jednak! Posmaruj tą pastą swoje poranne kanapki, a z pewnością nie będzie to ostatni raz, gdy ją przyrządzisz.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 124
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2735
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3607
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6463
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 124
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2735
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3607
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6463
Składniki
Żeliwną patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
Szczypiorek podziel na 3 części. Jedną z nich połóż na patelni i smaż, od czasu do czasu przewracając, aż całość zacznie się delikatnie przypalać. Zdejmij zioła i odstaw do wystygnięcia.
Zarówno świeży szczypiorek, jak i ten palony drobno posiekaj.
Twaróg włóż do miski robota kuchennego i miksuj wysokich obrotach, aż stanie się kremowy i gładki.
Przełóż twaróg do miski. Dodaj szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa i warzyw. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.