Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z dużą ilością szczypiorku to pomysł na udane śniadanie! Ta propozycja jest doprawdy wyjątkowa, dzięki zawartości palonych ziół roztaczających wyjątkowy aromat. Przyjemnego słodko-kwaśnego smaku dodaje cytryna i pomarańcza. Całość jest starannie dobranym połączeniem różnych składników, na pierwszy rzut oka w ogóle ze sobą nie powiązanych. A jednak! Posmaruj tą pastą swoje poranne kanapki, a z pewnością nie będzie to ostatni raz, gdy ją przyrządzisz.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
Składniki
Żeliwną patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
Szczypiorek podziel na 3 części. Jedną z nich połóż na patelni i smaż, od czasu do czasu przewracając, aż całość zacznie się delikatnie przypalać. Zdejmij zioła i odstaw do wystygnięcia.
Zarówno świeży szczypiorek, jak i ten palony drobno posiekaj.
Twaróg włóż do miski robota kuchennego i miksuj wysokich obrotach, aż stanie się kremowy i gładki.
Przełóż twaróg do miski. Dodaj szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa i warzyw. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.