Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie ochota na pastę do chleba, tym razem twarogowa z papryką. Zawsze lubię mieć w domu zapas papryki. Ma dużo witaminy C, dlatego jjem jej, dość dużo :) Zawiera też inne witaminy, jak np. E, prowitaminę A, oraz witaminy z grupy B. Mówię o papryce czerwonej, bo taką lubię najbardziej. Wracając do pasty, to też bardzo lubię. Najczęściej robię właśnie twarogowe i jajeczne. To jest moja baza, a dodatki, to już zależy na co mam ochotę, albo co akurat mam w lodówce :)
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75541
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75541
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do twarogu. Szczypiorek drobno pokroić, również wsypać do miski z twarogiem. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Jeszcze raz rozgnieść widelcem i dobrze wymieszać.