Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta twarogowa z papryką

Pasta twarogowa z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1723

Dodano:

Odsłon: 155

Naszła mnie ochota na pastę do chleba, tym razem twarogowa z papryką. Zawsze lubię mieć w domu zapas papryki. Ma dużo witaminy C, dlatego jjem jej, dość dużo :) Zawiera też inne witaminy, jak np. E, prowitaminę A, oraz witaminy z grupy B. Mówię o papryce czerwonej, bo taką lubię najbardziej. Wracając do pasty, to też bardzo lubię. Najczęściej robię właśnie twarogowe i jajeczne. To jest moja baza, a dodatki, to już zależy na co mam ochotę, albo co akurat mam w lodówce :)

Składniki

  • 250 g. twarogu
  • 1/2 papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta twarogowa z papryką

Przygotowanie

  1. Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem.
    Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do twarogu. Szczypiorek drobno pokroić, również wsypać do miski z twarogiem.
    Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Jeszcze raz rozgnieść widelcem i dobrze wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń