Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty warzywne, które idealnie komponują się ze świeżym pieczywem, apetycznie umilają poranki oraz dodają energii. Dzisiaj zapraszam na zdrową i pożywną pastę z awokado oraz świeżego ogórka z dodatkiem ziaren konopi oraz siemienia lnianego. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ale możemy ją również podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub ryb, a także faszerować nią jajka.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Ogórka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puścił wodę. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ dokładnie rozgniatamy na jednolitą i gładką masę z dodatkiem soku z cytryny (doda on smaku i zapobiegnie ciemnieniu pasty). Następnie do powstałej masy dodajemy dobrze odciśnięte wiórki ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziarna konopi, siemię lniane, ksylitol, pieprz i sól do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Do pasty możemy dodać także posiekany koperek i stworzyć "awokadowe" tzatziki :) Życzę smacznego! :)