Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty warzywne, które idealnie komponują się ze świeżym pieczywem, apetycznie umilają poranki oraz dodają energii. Dzisiaj zapraszam na zdrową i pożywną pastę z awokado oraz świeżego ogórka z dodatkiem ziaren konopi oraz siemienia lnianego. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ale możemy ją również podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub ryb, a także faszerować nią jajka.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22537
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14832
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4630
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44219
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 613
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 625
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22537
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14832
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4630
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44219
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 613
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 625
Składniki
Ogórka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puścił wodę. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ dokładnie rozgniatamy na jednolitą i gładką masę z dodatkiem soku z cytryny (doda on smaku i zapobiegnie ciemnieniu pasty). Następnie do powstałej masy dodajemy dobrze odciśnięte wiórki ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziarna konopi, siemię lniane, ksylitol, pieprz i sól do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Do pasty możemy dodać także posiekany koperek i stworzyć "awokadowe" tzatziki :) Życzę smacznego! :)