Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z Bobu :D
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Składniki
Sezon na bób uważam za otwarty, tym razem pokażę Wam przepis na pastę z bobu. Gotujcie bób przez 20 min w osolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżeczki cukru. Obrany i studzony bób wrzucacie do kielicha blendera. Dodajcie około 80g ser typu Feta, kieliszek oliwy (0,25 ml) i pokrojony jeden ząbek czosnku. Blendujecie ze sobą wszystkie składniki. ( jeżeli tak jak mi, nie zmieszą się Wam wszystkie składniki od razu, dodajecie je stopniowo, łącząc ze sobą do otrzymania gładkiej, puszystej pasty). W międzyczasie wrzucacie chleb tostowy do tostera. Salami niech za pomocą noża przybierze kształt małych kwadratów. Gdy tosty będą już zrumienione posmarujcie je gotową pasta z bobu, a następnie wrzućcie niedbale kwadratowe salami na puszystą powierzchnię zielonego smarowidła. Dodatkowo na toście ląduje starty ser i świeżo mielony pieprz. Smacznego