Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z Bobu :D
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Sezon na bób uważam za otwarty, tym razem pokażę Wam przepis na pastę z bobu. Gotujcie bób przez 20 min w osolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżeczki cukru. Obrany i studzony bób wrzucacie do kielicha blendera. Dodajcie około 80g ser typu Feta, kieliszek oliwy (0,25 ml) i pokrojony jeden ząbek czosnku. Blendujecie ze sobą wszystkie składniki. ( jeżeli tak jak mi, nie zmieszą się Wam wszystkie składniki od razu, dodajecie je stopniowo, łącząc ze sobą do otrzymania gładkiej, puszystej pasty). W międzyczasie wrzucacie chleb tostowy do tostera. Salami niech za pomocą noża przybierze kształt małych kwadratów. Gdy tosty będą już zrumienione posmarujcie je gotową pasta z bobu, a następnie wrzućcie niedbale kwadratowe salami na puszystą powierzchnię zielonego smarowidła. Dodatkowo na toście ląduje starty ser i świeżo mielony pieprz. Smacznego