Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna wegańska pasta. Idealnie smakuje podana na grzankach z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Ciecierzycę zalewamy wodą, odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie osączamy, płuczemy, zalewamy ponownie wodą i gotujemy. Stosunek ciecierzycy do wody to 1:4. Ciecierzycę należy gotować około 40 minut od zagotowania. Posolić na 10 minut przed odcedzeniem. Zimną ciecierzycę blendujemy z olejem i czosnkiem pieczonym. Podajemy na gorących grzankach z rukolą i pomidorami.
Przygotowanie grzanek: Bagietkę kroimy na małe kromeczki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy pokrojoną bagietkę i obsmażamy na rumiano. Smacznego. Uwaga: Przepis na czosnek w oleju i olej rzepakowy aromatyzowany czosnkiem znajdziecie u mnie na blogu. http://katalogsmakow.blogspot.com/2017/11/czosnek-w-oleju-do-soika.html