Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49646
Dodano: 26.11.2020
Odsłon: 550
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciecierzycę zalewamy wodą, odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie osączamy, płuczemy, zalewamy ponownie wodą i gotujemy. Stosunek ciecierzycy do wody to 1:4.
Ciecierzycę należy gotować około 40 minut od zagotowania. Posolić na 10 minut przed odcedzeniem.
Zimną ciecierzycę blendujemy z olejem i czosnkiem pieczonym. Podajemy na gorących grzankach z rukolą i pomidorami.
Przygotowanie grzanek:
Bagietkę kroimy na małe kromeczki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy pokrojoną bagietkę i obsmażamy na rumiano.
Smacznego.
Uwaga:
Przepis na czosnek w oleju i olej rzepakowy aromatyzowany czosnkiem znajdziecie u mnie na blogu.
http://katalogsmakow.blogspot.com/2017/11/czosnek-w-oleju-do-soika.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

konhambos 11 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Cudowna pasta! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 27 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pysznie to wymyslilas! z pieczonym czosnkiem musi smakowac oblednie! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszne śniadanko :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna i zdrowa :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz