Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna wegańska pasta. Idealnie smakuje podana na grzankach z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43802
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 208
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 637
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43802
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 208
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 637
Składniki
Ciecierzycę zalewamy wodą, odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie osączamy, płuczemy, zalewamy ponownie wodą i gotujemy. Stosunek ciecierzycy do wody to 1:4. Ciecierzycę należy gotować około 40 minut od zagotowania. Posolić na 10 minut przed odcedzeniem. Zimną ciecierzycę blendujemy z olejem i czosnkiem pieczonym. Podajemy na gorących grzankach z rukolą i pomidorami.
Przygotowanie grzanek: Bagietkę kroimy na małe kromeczki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy pokrojoną bagietkę i obsmażamy na rumiano. Smacznego. Uwaga: Przepis na czosnek w oleju i olej rzepakowy aromatyzowany czosnkiem znajdziecie u mnie na blogu. http://katalogsmakow.blogspot.com/2017/11/czosnek-w-oleju-do-soika.html