Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
5 minutowa sycąca i wyrazista w smaku pasta do chleba.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Składniki
Fasolę odsączyć, przełożyć do blendera. Dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe przyprawy. Na początek wlać po 2 łyżeczki oliwy i wody.
Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolewać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce do przegryzienia się smaków.
Jeśli będziecie mieć dość suche pomidory należy je wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wodzie przez ok. 20 minut, odsączyć. Taką wodę potem wykorzystujemy do pasty.