Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
5 minutowa sycąca i wyrazista w smaku pasta do chleba.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 106
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 112
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 51
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 78
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 106
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 112
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 51
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 78
Składniki
Fasolę odsączyć, przełożyć do blendera. Dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe przyprawy. Na początek wlać po 2 łyżeczki oliwy i wody.
Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolewać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce do przegryzienia się smaków.
Jeśli będziecie mieć dość suche pomidory należy je wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wodzie przez ok. 20 minut, odsączyć. Taką wodę potem wykorzystujemy do pasty.