Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
5 minutowa sycąca i wyrazista w smaku pasta do chleba.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Fasolę odsączyć, przełożyć do blendera. Dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe przyprawy. Na początek wlać po 2 łyżeczki oliwy i wody.
Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolewać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce do przegryzienia się smaków.
Jeśli będziecie mieć dość suche pomidory należy je wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wodzie przez ok. 20 minut, odsączyć. Taką wodę potem wykorzystujemy do pasty.