Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
5 minutowa sycąca i wyrazista w smaku pasta do chleba.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Składniki
Fasolę odsączyć, przełożyć do blendera. Dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe przyprawy. Na początek wlać po 2 łyżeczki oliwy i wody.
Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolewać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce do przegryzienia się smaków.
Jeśli będziecie mieć dość suche pomidory należy je wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wodzie przez ok. 20 minut, odsączyć. Taką wodę potem wykorzystujemy do pasty.