Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
5 minutowa sycąca i wyrazista w smaku pasta do chleba.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17260
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9489
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2061
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4064
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 661
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 326
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17260
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9489
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2061
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4064
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 661
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 326
Składniki
Fasolę odsączyć, przełożyć do blendera. Dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe przyprawy. Na początek wlać po 2 łyżeczki oliwy i wody.
Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolewać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce do przegryzienia się smaków.
Jeśli będziecie mieć dość suche pomidory należy je wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wodzie przez ok. 20 minut, odsączyć. Taką wodę potem wykorzystujemy do pasty.