Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5680
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5680
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy śmietanę i wszystko razem rozcieramy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy strate jajka oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt sucha dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem i posiekanym szczypiorkiem.