Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 313
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1188
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 790
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1243
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 313
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1188
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 790
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1243
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy śmietanę i wszystko razem rozcieramy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy strate jajka oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt sucha dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem i posiekanym szczypiorkiem.