Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy śmietanę i wszystko razem rozcieramy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy strate jajka oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt sucha dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem i posiekanym szczypiorkiem.