Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy śmietanę i wszystko razem rozcieramy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy strate jajka oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt sucha dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem i posiekanym szczypiorkiem.