Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest u Was? Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :)
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 242
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 725
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21626
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 242
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 725
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21626
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wędlinę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Ser mozzarella dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstawimy do lodówki, żeby pasta się schłodziła, a składniki ,,przegryzły się''. Pastę podajemy ze świeżutkim chlebem. Smacznego.