Śniadania Przepis na:
Pasta z tuńczyka i oliwek


Przepisów i artykułów: 364 Ocena: 3931
Dodano: 11.01.2018
Odsłon: 6014
Pasta z tuńczyka i oliwek jest idealna do kanapek, zwłaszcza dla osób które nie przepadają za wędliną. Oczywiście możecie ją podprawić jogurtem, a nawet zwykłą oliwą z oliwek i cytryną. W każdej postaci jest pyszna ;)
Składniki
- puszka tuńczyka w oleju
- około 10 zielonych oliwek
- łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki majonezu
- Pieprz
- Sól
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Tuńczyka odsączamy. Oliwki kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do tuńczyka. Doprawiamy go posiekanym koperkiem, pieprzem, solą i majonezem. Dokładnie mieszamy.
Smacznego ;)
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 11 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Tuńczyk i oliwki, to jedne z moich ulubionych smaków i mógłbym je jeść codziennie.Pyszne smarowidełko, w sam raz na małą przekąskę w południe :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz