Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w innym wydaniu.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Składniki
Wątróbkę trzeba przesmażyć na cebuli, a potem zmielić ze wszystkimi mięsami dwukrotnie. Mięsa doprawia się do smaku trochę bardziej intensywnie, dojdzie jeszcze jajo i kasza manna. Całość dokładnie się miesza. Jajek nie ubijam, pasztet nadmiernie się unosi a potem kruszy przy krojeniu. farszu wyszło na keksówkę, piekłam 1 h w 185 stopniach.
W kilku łyżkach dżemu namoczyłam zwykłą żelatynę, resztę dżemu podgrzewa się w rondelku- doprawiłam go jeszcze octem modeńskim. W gorącym dżemie łatwiej jest rozpuścić namoczoną żelatynę.
Mocno schłodzony pasztet polewa się tężejącą polewą.
Dobrze doprawione mięso drobiowe świetnie komponuje sie z kwaskową śliwkową glazurą.
Smacznego :)