Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w innym wydaniu.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 287
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 566
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 287
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 566
Składniki
Wątróbkę trzeba przesmażyć na cebuli, a potem zmielić ze wszystkimi mięsami dwukrotnie. Mięsa doprawia się do smaku trochę bardziej intensywnie, dojdzie jeszcze jajo i kasza manna. Całość dokładnie się miesza. Jajek nie ubijam, pasztet nadmiernie się unosi a potem kruszy przy krojeniu. farszu wyszło na keksówkę, piekłam 1 h w 185 stopniach.
W kilku łyżkach dżemu namoczyłam zwykłą żelatynę, resztę dżemu podgrzewa się w rondelku- doprawiłam go jeszcze octem modeńskim. W gorącym dżemie łatwiej jest rozpuścić namoczoną żelatynę.
Mocno schłodzony pasztet polewa się tężejącą polewą.
Dobrze doprawione mięso drobiowe świetnie komponuje sie z kwaskową śliwkową glazurą.
Smacznego :)