Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w innym wydaniu.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1178
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1178
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Składniki
Wątróbkę trzeba przesmażyć na cebuli, a potem zmielić ze wszystkimi mięsami dwukrotnie. Mięsa doprawia się do smaku trochę bardziej intensywnie, dojdzie jeszcze jajo i kasza manna. Całość dokładnie się miesza. Jajek nie ubijam, pasztet nadmiernie się unosi a potem kruszy przy krojeniu. farszu wyszło na keksówkę, piekłam 1 h w 185 stopniach.
W kilku łyżkach dżemu namoczyłam zwykłą żelatynę, resztę dżemu podgrzewa się w rondelku- doprawiłam go jeszcze octem modeńskim. W gorącym dżemie łatwiej jest rozpuścić namoczoną żelatynę.
Mocno schłodzony pasztet polewa się tężejącą polewą.
Dobrze doprawione mięso drobiowe świetnie komponuje sie z kwaskową śliwkową glazurą.
Smacznego :)