Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet dobrze się rozsmarowuje na pieczywie. Doskonale smakuje z pomidorem lub ogórkiem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Składniki
Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem połowy łyżki masła. Odcedzić i wystudzić. Marchew również ugotować w osolonej wodzie. Obrać i wystudzić.
Ciecierzycę i marchew zmiksować blenderem.
Dodać jajka, połowę startego na cienkie oczka sera żółtego, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy oraz pół łyżki masła. Dokładnie zmiksować. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem.
Na wierzch posypać resztę sera.
Piec około 20 minut w 170 st.