Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 4006

Dodano:

Odsłon: 4685

Pasztet dobrze się rozsmarowuje na pieczywie. Doskonale smakuje z pomidorem lub ogórkiem.

Składniki

  • ciecierzyca 30 dag
  • marchew 50 dag
  • jajka 2 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 1 łyżka
  • żółty ser 25 dag
  • sól
  • pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet z ciecierzycy

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem połowy łyżki masła. Odcedzić i wystudzić.
    Marchew również ugotować w osolonej wodzie. Obrać i wystudzić.

  2. Ciecierzycę i marchew zmiksować blenderem.

  3. Dodać jajka, połowę startego na cienkie oczka sera żółtego, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy oraz pół łyżki masła. Dokładnie zmiksować.
    Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem.

  4. Na wierzch posypać resztę sera.

  5. Piec około 20 minut w 170 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń