Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet dobrze się rozsmarowuje na pieczywie. Doskonale smakuje z pomidorem lub ogórkiem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2856
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2856
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3384
Składniki
Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem połowy łyżki masła. Odcedzić i wystudzić. Marchew również ugotować w osolonej wodzie. Obrać i wystudzić.
Ciecierzycę i marchew zmiksować blenderem.
Dodać jajka, połowę startego na cienkie oczka sera żółtego, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy oraz pół łyżki masła. Dokładnie zmiksować. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem.
Na wierzch posypać resztę sera.
Piec około 20 minut w 170 st.