Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet dobrze się rozsmarowuje na pieczywie. Doskonale smakuje z pomidorem lub ogórkiem.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3144
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7291
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3144
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7291
Składniki
Ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem połowy łyżki masła. Odcedzić i wystudzić. Marchew również ugotować w osolonej wodzie. Obrać i wystudzić.
Ciecierzycę i marchew zmiksować blenderem.
Dodać jajka, połowę startego na cienkie oczka sera żółtego, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy oraz pół łyżki masła. Dokładnie zmiksować. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem.
Na wierzch posypać resztę sera.
Piec około 20 minut w 170 st.