Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj pasztety robimy z różnych mięs. Rzadziej z ryby. Ten rybny pasztet jest pyszny. Mięciutki, pachnący.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Składniki
Ryby obrać ze skóry i pozbawić ości. 4 jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Cebule obrać, pokroić w grube plastry i zeszklić na oleju. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, dla pozbycia się goryczki. Zalać gorącą wodą i pozostawić na ok 15 min. Przez maszynkę - drobne oczka przepuścić rybę, płatki jaglane, jajka, cebulę, natkę pietruszki i tymianek. Dodać jeszcze jajka, miękkie masło, olej z patelni, pieprz młotkowany, sól do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Jeśli pasztet jest zbyt luźny, to dodać bułki tartej. Do wysmarowanej masłem foremki przełożyć pasztet i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Po wyjęciu wystudzić. Smacznego.