Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj pasztety robimy z różnych mięs. Rzadziej z ryby. Ten rybny pasztet jest pyszny. Mięciutki, pachnący.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Ryby obrać ze skóry i pozbawić ości. 4 jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Cebule obrać, pokroić w grube plastry i zeszklić na oleju. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, dla pozbycia się goryczki. Zalać gorącą wodą i pozostawić na ok 15 min. Przez maszynkę - drobne oczka przepuścić rybę, płatki jaglane, jajka, cebulę, natkę pietruszki i tymianek. Dodać jeszcze jajka, miękkie masło, olej z patelni, pieprz młotkowany, sól do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Jeśli pasztet jest zbyt luźny, to dodać bułki tartej. Do wysmarowanej masłem foremki przełożyć pasztet i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Po wyjęciu wystudzić. Smacznego.