Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałości! rozgrzewająca owsianka na mleku sojowym zapiekana ze śliwkami. przyprawiona korzenną mieszanką...
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1836
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1836
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 506
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza /przy okazji piekę dynię i buraki – warto wykorzystać ciepełko/. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Piekę około 35 minut /wiem, długo. ale jakże warto czekać!/.