Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałości! rozgrzewająca owsianka na mleku sojowym zapiekana ze śliwkami. przyprawiona korzenną mieszanką...
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 260
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 260
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza /przy okazji piekę dynię i buraki – warto wykorzystać ciepełko/. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Piekę około 35 minut /wiem, długo. ale jakże warto czekać!/.