Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałości! rozgrzewająca owsianka na mleku sojowym zapiekana ze śliwkami. przyprawiona korzenną mieszanką...
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 340
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 340
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza /przy okazji piekę dynię i buraki – warto wykorzystać ciepełko/. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Piekę około 35 minut /wiem, długo. ale jakże warto czekać!/.