Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałości! rozgrzewająca owsianka na mleku sojowym zapiekana ze śliwkami. przyprawiona korzenną mieszanką...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6967
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6967
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza /przy okazji piekę dynię i buraki – warto wykorzystać ciepełko/. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Piekę około 35 minut /wiem, długo. ale jakże warto czekać!/.