Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i apetyczna owsianka. Prosta i szybka do przygotowania. Czereśnie można zastąpić innymi owocami.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6034
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 297
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6034
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 297
Składniki
Z czereśni usunąć pestki. Masło roztopić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać płatki owsiane z połową płatków migdałowych, solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i siemieniem lnianym. W drugiej misce rozgnieść widelcem banana. Dodać mleko, jajka, miód i masło. Całość wymieszać i przelać do miski z płatki.
Ponownie wymieszać i odstawić na 10 – 15 minut do napęcznienia. Formę do pieczenia o średnicy 18 cm wyłożyć papierem i przelać owsiankę.
Na wierzchu ułożyć połówki czereśni i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi. Piec 40 – 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu kroić jak ciasto. Rada: Pokrojoną owsiankę można polać jogurtem naturalnym i miodem.