Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i apetyczna owsianka. Prosta i szybka do przygotowania. Czereśnie można zastąpić innymi owocami.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1842
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1842
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Składniki
Z czereśni usunąć pestki. Masło roztopić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać płatki owsiane z połową płatków migdałowych, solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i siemieniem lnianym. W drugiej misce rozgnieść widelcem banana. Dodać mleko, jajka, miód i masło. Całość wymieszać i przelać do miski z płatki.
Ponownie wymieszać i odstawić na 10 – 15 minut do napęcznienia. Formę do pieczenia o średnicy 18 cm wyłożyć papierem i przelać owsiankę.
Na wierzchu ułożyć połówki czereśni i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi. Piec 40 – 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu kroić jak ciasto. Rada: Pokrojoną owsiankę można polać jogurtem naturalnym i miodem.