Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i apetyczna owsianka. Prosta i szybka do przygotowania. Czereśnie można zastąpić innymi owocami.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Z czereśni usunąć pestki. Masło roztopić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać płatki owsiane z połową płatków migdałowych, solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i siemieniem lnianym. W drugiej misce rozgnieść widelcem banana. Dodać mleko, jajka, miód i masło. Całość wymieszać i przelać do miski z płatki.
Ponownie wymieszać i odstawić na 10 – 15 minut do napęcznienia. Formę do pieczenia o średnicy 18 cm wyłożyć papierem i przelać owsiankę.
Na wierzchu ułożyć połówki czereśni i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi. Piec 40 – 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu kroić jak ciasto. Rada: Pokrojoną owsiankę można polać jogurtem naturalnym i miodem.