Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i apetyczna owsianka. Prosta i szybka do przygotowania. Czereśnie można zastąpić innymi owocami.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2034
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101770
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6203
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2034
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101770
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6203
Składniki
Z czereśni usunąć pestki. Masło roztopić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać płatki owsiane z połową płatków migdałowych, solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i siemieniem lnianym. W drugiej misce rozgnieść widelcem banana. Dodać mleko, jajka, miód i masło. Całość wymieszać i przelać do miski z płatki.
Ponownie wymieszać i odstawić na 10 – 15 minut do napęcznienia. Formę do pieczenia o średnicy 18 cm wyłożyć papierem i przelać owsiankę.
Na wierzchu ułożyć połówki czereśni i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi. Piec 40 – 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu kroić jak ciasto. Rada: Pokrojoną owsiankę można polać jogurtem naturalnym i miodem.