Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana owsianka z dynią i mnóstwem przypraw, aromatyczna, delikatna. Doskonały pomysł na śniadanie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326848
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17080
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326848
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17080
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do misko dodać pure z dyni, cukier, sól, mleko i jajka- wymieszać trzepaczką. W drugiej misce wymieszać płatki z proszkiem, przełożyć do mokrych składników i dobrze wymieszać.
Ten etap można wykonać poprzedniego dnia i mieszankę zostawić w lodowce, potem rano to przyspieszy sprawę. Formę do zapiekania wysmarować masłem, przelać ciasto, piec 35-40 minut. Podawać z jogurtem.