Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana owsianka z dynią i mnóstwem przypraw, aromatyczna, delikatna. Doskonały pomysł na śniadanie
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 73
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 73
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do misko dodać pure z dyni, cukier, sól, mleko i jajka- wymieszać trzepaczką. W drugiej misce wymieszać płatki z proszkiem, przełożyć do mokrych składników i dobrze wymieszać.
Ten etap można wykonać poprzedniego dnia i mieszankę zostawić w lodowce, potem rano to przyspieszy sprawę. Formę do zapiekania wysmarować masłem, przelać ciasto, piec 35-40 minut. Podawać z jogurtem.