Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana owsianka z dynią i mnóstwem przypraw, aromatyczna, delikatna. Doskonały pomysł na śniadanie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do misko dodać pure z dyni, cukier, sól, mleko i jajka- wymieszać trzepaczką. W drugiej misce wymieszać płatki z proszkiem, przełożyć do mokrych składników i dobrze wymieszać.
Ten etap można wykonać poprzedniego dnia i mieszankę zostawić w lodowce, potem rano to przyspieszy sprawę. Formę do zapiekania wysmarować masłem, przelać ciasto, piec 35-40 minut. Podawać z jogurtem.