Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka nie musi być nudna i taka jak w dzieciństwie – po prostu ugotowana na mleku z cukrem i tyle. Owsianka to cudowna propozycja nie tylko na śniadanie, ale i na kolację czy nawet deser. Nawet moje dzieci chętnie pochłaniały owsiankę bo była słodka i przede wszystkim smaczna. Zapraszam i smacznego.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1605
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1139
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2199
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1605
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1139
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2199
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do salaterki i dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Maliny układamy w małym naczyniu do pieczenia lub do szklanki żaroodpornej. Posypujemy je płatkami z cynamonem i pdp. Mleko lekko podgrzewamy i dodajemy do niego miód. Zalewamy maliny płatkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopni C ok. 20 min. Gotową owsiankę możemy posypać płatkami migdałów (ze względu na alergię u córki unikam ich, ale tak jest w oryginalnym przepisie) lub udekorować świeżymi owocami SMACZNEGO Zapraszam na mojego bloga: pyszotki.pl