Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka nie musi być nudna i taka jak w dzieciństwie – po prostu ugotowana na mleku z cukrem i tyle. Owsianka to cudowna propozycja nie tylko na śniadanie, ale i na kolację czy nawet deser. Nawet moje dzieci chętnie pochłaniały owsiankę bo była słodka i przede wszystkim smaczna. Zapraszam i smacznego.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7772
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2939
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7772
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2939
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do salaterki i dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Maliny układamy w małym naczyniu do pieczenia lub do szklanki żaroodpornej. Posypujemy je płatkami z cynamonem i pdp. Mleko lekko podgrzewamy i dodajemy do niego miód. Zalewamy maliny płatkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopni C ok. 20 min. Gotową owsiankę możemy posypać płatkami migdałów (ze względu na alergię u córki unikam ich, ale tak jest w oryginalnym przepisie) lub udekorować świeżymi owocami SMACZNEGO Zapraszam na mojego bloga: pyszotki.pl