Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka to smaczne i pożywne śniadanie, do którego nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Czasem dla odmiany warto pokusić się o pieczoną owsiankę z ulubionymi dodatkami. U mnie pieczona owsianka z nektarynkami, bananem i rodzynkami. Wszystko oprószone szczyptą cynamonu :) Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44574
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181893
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 154
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44574
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181893
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 154
Składniki
Płatki owsiane zalać 3/4 szklanki zimnego mleka, dodać jajko, miód, wszystko razem wymieszać. Owoce umyć, pokroić i wmieszać do owsianki.
Całą masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć cynamonem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 30 minut. Podawać na gorąco.