Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka to smaczne i pożywne śniadanie, do którego nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Czasem dla odmiany warto pokusić się o pieczoną owsiankę z ulubionymi dodatkami. U mnie pieczona owsianka z nektarynkami, bananem i rodzynkami. Wszystko oprószone szczyptą cynamonu :) Polecam.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3380
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3380
Składniki
Płatki owsiane zalać 3/4 szklanki zimnego mleka, dodać jajko, miód, wszystko razem wymieszać. Owoce umyć, pokroić i wmieszać do owsianki.
Całą masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć cynamonem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 30 minut. Podawać na gorąco.