Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka to smaczne i pożywne śniadanie, do którego nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Czasem dla odmiany warto pokusić się o pieczoną owsiankę z ulubionymi dodatkami. U mnie pieczona owsianka z nektarynkami, bananem i rodzynkami. Wszystko oprószone szczyptą cynamonu :) Polecam.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 66
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2450
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 876
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 66
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2450
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 876
Składniki
Płatki owsiane zalać 3/4 szklanki zimnego mleka, dodać jajko, miód, wszystko razem wymieszać. Owoce umyć, pokroić i wmieszać do owsianki.
Całą masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć cynamonem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 30 minut. Podawać na gorąco.