Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne anyżowe pierogi z serem i śmietaną :)
maszynka do lepienia pierogów, wałek do ciasta
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 115
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32642
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 126
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 115
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32642
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 126
Składniki
wykonanie farszu: Twaróg i pozostałe składniki w miseczce dobrze mieszamy zgniatając widelcem na farsz odpowiedniej gęstości.
Przesiewamy mąkę, dodajemy około 1/5 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki farszu serowego i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałem ciastem i zlepiałem maszynką do zlepiania. Gotujemy je przez 3 minuty wrzucając do wrzącej i osłodzonej wody z dodatkiem owocu anyżu gwiaździstego. Podajemy polane śmietaną śmietaną posypaną lekko cukrem. Smacznego!!!