Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne anyżowe pierogi z serem i śmietaną :)
maszynka do lepienia pierogów, wałek do ciasta
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 553
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2724
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 553
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2724
Składniki
wykonanie farszu: Twaróg i pozostałe składniki w miseczce dobrze mieszamy zgniatając widelcem na farsz odpowiedniej gęstości.
Przesiewamy mąkę, dodajemy około 1/5 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki farszu serowego i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałem ciastem i zlepiałem maszynką do zlepiania. Gotujemy je przez 3 minuty wrzucając do wrzącej i osłodzonej wody z dodatkiem owocu anyżu gwiaździstego. Podajemy polane śmietaną śmietaną posypaną lekko cukrem. Smacznego!!!