Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane to produkt wyjątkowo zasobny w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki. Z ich wykorzystaniem możesz przygotować zdrowy i stosunkowo niskokaloryczny posiłek, który zyska na wartości dzięki starannie dobranym dodatkom. Co więcej, taka owsianka jest po prostu pyszna i może stanowić nie tylko pożywne fit-śniadanie, ale też słodki deser. Jeśli w dodatku zadbasz o jego eleganckie podanie, z powodzeniem możesz zaproponować go gościom. Właśnie taka jest piętrowa owsianka z malinami i masłem orzechowym.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4858
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 654
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16012
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4858
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 654
Składniki
Połącz w miseczce mleko, jogurt i miód. Dodaj płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie wymieszaj. Wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na całą noc.
Rozłóż owsiankę na 2-3 porcje. Wykorzystaj szklane, przezroczyste naczynia – dzięki temu będzie się efektownie prezentować. Na dnie każdego naczynia ułóż warstwę owsianki, następnie warstwę malin i trochę masła orzechowego. Układaj piętrową owsiankę warstwami – do wyczerpania składników.
Tak przygotowaną owsiankę możesz zjeść od razu lub przez 2-3 dni przechowywać w lodówce. Przyrządź ją na najbliższe spotkanie towarzyskie lub przez kilka dni ciesz się rano gotowym, smakowitym śniadaniem!