Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane to produkt wyjątkowo zasobny w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki. Z ich wykorzystaniem możesz przygotować zdrowy i stosunkowo niskokaloryczny posiłek, który zyska na wartości dzięki starannie dobranym dodatkom. Co więcej, taka owsianka jest po prostu pyszna i może stanowić nie tylko pożywne fit-śniadanie, ale też słodki deser. Jeśli w dodatku zadbasz o jego eleganckie podanie, z powodzeniem możesz zaproponować go gościom. Właśnie taka jest piętrowa owsianka z malinami i masłem orzechowym.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 533
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75341
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 533
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75341
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Składniki
Połącz w miseczce mleko, jogurt i miód. Dodaj płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie wymieszaj. Wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na całą noc.
Rozłóż owsiankę na 2-3 porcje. Wykorzystaj szklane, przezroczyste naczynia – dzięki temu będzie się efektownie prezentować. Na dnie każdego naczynia ułóż warstwę owsianki, następnie warstwę malin i trochę masła orzechowego. Układaj piętrową owsiankę warstwami – do wyczerpania składników.
Tak przygotowaną owsiankę możesz zjeść od razu lub przez 2-3 dni przechowywać w lodówce. Przyrządź ją na najbliższe spotkanie towarzyskie lub przez kilka dni ciesz się rano gotowym, smakowitym śniadaniem!