Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do zapoznania się z bardzo prostym przepisem na pity!!! Jeżeli chodzi o patelnie to może być zwykła, ale najlepiej tutaj sprawdzi się patelnia prodiż.
Patelnia, miska
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4319
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 57
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4319
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 57
Składniki
Każdą cześć formujemy na kształt taki jak na zdjęciu. Pity kładziemy na patelni na bardzo rozgrzanym ogniu (bez oleju) na 2-3 minutki, później przekładamy na drugą stronę. Pamiętaj przy pieczeniu, przykryj pokrywką.
Pity są bardzo smaczne. Polecam! Smacznego.
Do miski wsypujemy mąkę i sól, a później odstawiamy.
Następnie do kolejnej miski wkładamy drożdże, cukier, wodę i oliwę. Cały znaczy mieszamy i odkładamy na 15 minut.
Kolejnym krokiem będzie zmieszanie mąki z zaczynem. Wyrabiamy ciasto i formujemy na 20 części.