Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza z dojrzewającą szynką i pieczarkami oraz z serem mozzarella.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8107
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2214
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 773
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8107
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2214
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 773
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.
Układamy pokrojoną w kawałki szynkę i ser mozzarello.
Posypujemy oregano, nakładamy warstwę duszonych pieczarek z papryką i cebulą.
Całość posypujemy serem mozzarella (wiórki) i drobno pokrojoną natką pietruszki. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczoną pizze kroimy i konsumujemy.
Smacznego :)