Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza z dojrzewającą szynką i pieczarkami oraz z serem mozzarella.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10412
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3440
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 975
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7889
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10412
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3440
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 975
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7889
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 195
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.
Układamy pokrojoną w kawałki szynkę i ser mozzarello.
Posypujemy oregano, nakładamy warstwę duszonych pieczarek z papryką i cebulą.
Całość posypujemy serem mozzarella (wiórki) i drobno pokrojoną natką pietruszki. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczoną pizze kroimy i konsumujemy.
Smacznego :)