Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna pizza. Zamiast ketchupu jest śmietana i ser kozi. Dodatki to gruszka i co....też ser kozi :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Pizza 25-26 cm. Ciasto. Mąkę przesypujemy do miski w środek kruszymy drożdże, posypujemy cukrem i polewamy 1-2 łyżkami wody. Jak drożdże ruszą, dodajemy resztę składników, zagniatamy ciasto. Blaszkę do pizzy wykładamy papierem do pieczenia i równo rozkładamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Sos. Śmietanę mieszamy z pokruszonym serem, doprawiamy czosnkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Podrośnięte ciasto smarujemy sosem, posypujemy świeżym rozmarynem i układamy plastry gruszki. Pizzę pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu posypujemy rozmarynem, gałązkami rukoli i pestkami słonecznika. Można rukolę polać sosem balsamicznym i pokruszyć serem kozim.