Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pizza rodzinna.
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 575
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 575
Składniki
Wielkość 37 X 21 cm. Pora pokroić w plasterki, cebule posiekać, brukselki pokroić w ćwiartki. Na oleju i soku z cytryny przesmażyć warzywa, pod przykryciem, ok. 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i potem przestudzić. Ciasto. Drożdże przełożyć do garnuszka , dodać szczyptę cukru i 3-4 łyżki letniej wody. Mąkę przesiać do miski. Gdy drożdże podrosną przełożyć je do miski z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Łososia obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ciasto po 20 minutach rozwałkować na blaszce, posmarować ketchupem. Nałożyć warzywa, kawałki łososia. Piec w 190 C przez ok. 25 minut. Potem rozłożyć kawałki sera i piec jeszcze w 200 C , 5-10 minut.