Placki jaglane z twarożkiem i łososiem
Składniki
- szklanka płatków jaglanych
- 200 g jogurtu naturalnego
- jajko
- sól do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
- 6 łyżek twarogu z wiaderka
- kilka listków mięty
- pieprz cytrynowy
- sól do smaku
- łosoś wędzony sałatkowy
- liście sałaty masłowej
- sok z cytryny
Składniki
- szklanka płatków jaglanych
- 200 g jogurtu naturalnego
- jajko
- sól do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
- 6 łyżek twarogu z wiaderka
- kilka listków mięty
- pieprz cytrynowy
- sól do smaku
- łosoś wędzony sałatkowy
- liście sałaty masłowej
- sok z cytryny

Etapy przygotowania
Płatki jaglane wypłukać w gorącej wodzie kilka razy. Płatki wymieszać z jogurtem i jajkiem. Pozostawić na kilka minut. Usmażyć na oleju rzepakowym małe placki. Twaróg wymieszać z pokrojonymi drobno listkami mięty. Dodać do smaku pieprz cytrynowy i sól. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć placki. Na plackach twarożek, a na wierzchu łososia. Skropić sokiem z cytryny. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- szklanka płatków jaglanych
- 200 g jogurtu naturalnego
- jajko
- sól do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
- 6 łyżek twarogu z wiaderka
- kilka listków mięty
- pieprz cytrynowy
- sól do smaku
- łosoś wędzony sałatkowy
- liście sałaty masłowej
- sok z cytryny
Płatki jaglane wypłukać w gorącej wodzie kilka razy. Płatki wymieszać z jogurtem i jajkiem. Pozostawić na kilka minut. Usmażyć na oleju rzepakowym małe placki. Twaróg wymieszać z pokrojonymi drobno listkami mięty. Dodać do smaku pieprz cytrynowy i sól. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć placki. Na plackach twarożek, a na wierzchu łososia. Skropić sokiem z cytryny. Smacznego.