Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki można podać na śniadanie, kolację i deser. Są bardzo pyszne i na pewno zasmakują każdemu niejadkowi. Smażymy je bez tłuszczu więc nie są takie kaloryczne.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 664
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 664
Składniki
Mąkę przesiać z kakao, sodą lub proszkiem, kwaśne mleko rozmącić starannie z jajkami, dodać mąkę, wybić łyżką na gładką pulchną masę. Ciasto powinno mieć gęstość dość gęstej śmietanki. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry , dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Grubą patelnię średnio rozgrzać, łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć z obu stron do lekkiego przyrumienienia. Podawać posypane cukrem pudrem.