Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki można podać na śniadanie, kolację i deser. Są bardzo pyszne i na pewno zasmakują każdemu niejadkowi. Smażymy je bez tłuszczu więc nie są takie kaloryczne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 84
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 102
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 84
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę przesiać z kakao, sodą lub proszkiem, kwaśne mleko rozmącić starannie z jajkami, dodać mąkę, wybić łyżką na gładką pulchną masę. Ciasto powinno mieć gęstość dość gęstej śmietanki. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry , dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Grubą patelnię średnio rozgrzać, łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć z obu stron do lekkiego przyrumienienia. Podawać posypane cukrem pudrem.