Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki można podać na śniadanie, kolację i deser. Są bardzo pyszne i na pewno zasmakują każdemu niejadkowi. Smażymy je bez tłuszczu więc nie są takie kaloryczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12454
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13433
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5676
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12454
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13433
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5676
Składniki
Mąkę przesiać z kakao, sodą lub proszkiem, kwaśne mleko rozmącić starannie z jajkami, dodać mąkę, wybić łyżką na gładką pulchną masę. Ciasto powinno mieć gęstość dość gęstej śmietanki. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry , dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Grubą patelnię średnio rozgrzać, łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć z obu stron do lekkiego przyrumienienia. Podawać posypane cukrem pudrem.