Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaki mojego dzieciństwa . Dodatek śmietany sprawia ze placki są kruche i smaczniejsze niż te w których jest tylko kwaśne mleko. Placki były smażone najczęściej na smalcu z dodatkiem margaryny czy też na tłuszczu pozostałym ze smażenia pączków. Smażone na samym oleju nie są takie dobre, chyba że sie doda trochę margaryny czy smalcu. To jest kwestia smaku.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 71
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 88
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 625
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1011
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 71
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 88
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 625
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1011
Składniki
Zrobić ciasto z wymienionych składników ciasto powinno być takie jak na pierogi nie może być twarde. Zrobić wałek z ciasta i wycinać nożem kawałki ciasta, rozwałkować na grubość około pół do jednego centymetra.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.