Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaki mojego dzieciństwa . Dodatek śmietany sprawia ze placki są kruche i smaczniejsze niż te w których jest tylko kwaśne mleko. Placki były smażone najczęściej na smalcu z dodatkiem margaryny czy też na tłuszczu pozostałym ze smażenia pączków. Smażone na samym oleju nie są takie dobre, chyba że sie doda trochę margaryny czy smalcu. To jest kwestia smaku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6959
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30434
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6959
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30434
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Składniki
Zrobić ciasto z wymienionych składników ciasto powinno być takie jak na pierogi nie może być twarde. Zrobić wałek z ciasta i wycinać nożem kawałki ciasta, rozwałkować na grubość około pół do jednego centymetra.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.