Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają delikatną strukturę i lekko chrupiącą skórkę. Często podaje się je z cukrem pudrem, dżemem lub śmietaną.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6150
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8631
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6150
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8631
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę z sodą oczyszczoną i odstaw na kilka minut, aby soda zaczęła działać. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj trochę wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu, aż placki będą złociste z obu stron.