Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają delikatną strukturę i lekko chrupiącą skórkę. Często podaje się je z cukrem pudrem, dżemem lub śmietaną.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1047
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1047
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę z sodą oczyszczoną i odstaw na kilka minut, aby soda zaczęła działać. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj trochę wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu, aż placki będą złociste z obu stron.