Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają delikatną strukturę i lekko chrupiącą skórkę. Często podaje się je z cukrem pudrem, dżemem lub śmietaną.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1293
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 686
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1293
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 686
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę z sodą oczyszczoną i odstaw na kilka minut, aby soda zaczęła działać. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Dodaj jajko, cukier (jeśli używasz) i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj trochę wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu, aż placki będą złociste z obu stron.