Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i przepyszne placuszki stworzone z trzech podstawowych składników. Bez dodatku mąki, cukru, mleka i proszku do pieczenia. Zajadają się nimi nawet ci, którzy nie znoszą płatków owsianych w innej postaci. Pysznie smakują z dodatkiem dżemu lub powideł śliwkowych. Można podać je także z jogurtem i świeżymi owocami.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9245
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2804
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1196
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9245
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2804
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1196
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i blendujemy razem z bananami i płatkami owsianymi -do połączenia składników i lekkiego rozdrobnienia płatków. Odstawiamy masę na 15 minut.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z przygotowaną wcześniej masą.
Placki nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia, delikatnie obracając na drugą stronę. Z podanych składników można usmażyłam 14 niedużych placuszków.