Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki owsiano-bananowe

Placki owsiano-bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2506

Dodano:

Odsłon: 486

Puszyste, delikatne i przepyszne placuszki stworzone z trzech podstawowych składników. Bez dodatku mąki, cukru, mleka i proszku do pieczenia. Zajadają się nimi nawet ci, którzy nie znoszą płatków owsianych w innej postaci. Pysznie smakują z dodatkiem dżemu lub powideł śliwkowych. Można podać je także z jogurtem i świeżymi owocami.

Składniki

  • Banany - 2 sztuki
  • Płatki owsiane - 2/3 szklanki
  • Jaja - 2 sztuki
  • Sól - szczypta
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki owsiano-bananowe

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielamy od białek i blendujemy razem z bananami i płatkami owsianymi -do połączenia składników i lekkiego rozdrobnienia płatków. Odstawiamy masę na 15 minut.

  2. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z przygotowaną wcześniej masą.

  3. Placki nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia, delikatnie obracając na drugą stronę. Z podanych składników można usmażyłam 14 niedużych placuszków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 01 czerwca Swietne skladniki, samo pyszne zdrowie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń