Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i przepyszne placuszki stworzone z trzech podstawowych składników. Bez dodatku mąki, cukru, mleka i proszku do pieczenia. Zajadają się nimi nawet ci, którzy nie znoszą płatków owsianych w innej postaci. Pysznie smakują z dodatkiem dżemu lub powideł śliwkowych. Można podać je także z jogurtem i świeżymi owocami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i blendujemy razem z bananami i płatkami owsianymi -do połączenia składników i lekkiego rozdrobnienia płatków. Odstawiamy masę na 15 minut.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z przygotowaną wcześniej masą.
Placki nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia, delikatnie obracając na drugą stronę. Z podanych składników można usmażyłam 14 niedużych placuszków.