Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto, wszystko wymieszać i zagnieść. Moje nadzienie to mieszanka zwykłego twarogu, fety , bazylii, natki pietruszki, suszonych i świeżych pomidorów. Oczywiście trochę zmienione od oryginału. Wytrawne placki ruskie idealne na śniadanie lub wczesną kolację.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35899
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 304
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35899
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 304
Składniki
Porcja na 4 spore placki. Ciasto. W misce wymieszać mąkę, sól i sodę. Wlać jogurt i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok.15 minut. Nadzienie. Pomidor obrać ze skórki, wyjąć część wodnistą a resztę pokroić w kostkę. Twaróg ugnieść widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, dodać fetę, posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki i przyprawić. Wymieszać, dodać świeży pomidor, delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować w okrąg, po środku nałożyć nadzienie. Podnieść krawędzie ciasta i zlepić. Nadziane placki delikatnie rozwałkować. Piec na średnio rozgrzanej suchej patelni pod pokrywką przez kilka minut z każdej strony. Gorące placki przekładamy na talerze i na każdym rozkładamy wiórki masła.