Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2020
Ugotowane ma miękko warzywa idealnie nadają się do pysznych kotletów. Warzywa z bulionu czy z rosołu będą tu idealne.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Składniki
Wychodzi około 12 sztuk. Miękkie warzywa rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Nie rozgniatamy na puree, powinny pozostać drobne kawałki warzyw w całości. Do ugniecionych warzywami dodajemy jajko, sól i pieprz, bułkę tartą, płatki, mąkę, jogurt, zioła, oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy Nagrzewamy patelnię i wlewamy olej. Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano. Po kilka minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.
Placki przekładamy na ręcznik kuchenny dla pozbycia się części tłuszczu. Podajemy z kleksem jogurtu wymieszanego z chrzanem.