Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2020
Ugotowane ma miękko warzywa idealnie nadają się do pysznych kotletów. Warzywa z bulionu czy z rosołu będą tu idealne.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 507
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 450
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 507
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 450
Składniki
Wychodzi około 12 sztuk. Miękkie warzywa rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Nie rozgniatamy na puree, powinny pozostać drobne kawałki warzyw w całości. Do ugniecionych warzywami dodajemy jajko, sól i pieprz, bułkę tartą, płatki, mąkę, jogurt, zioła, oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy Nagrzewamy patelnię i wlewamy olej. Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano. Po kilka minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.
Placki przekładamy na ręcznik kuchenny dla pozbycia się części tłuszczu. Podajemy z kleksem jogurtu wymieszanego z chrzanem.