Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2020
Ugotowane ma miękko warzywa idealnie nadają się do pysznych kotletów. Warzywa z bulionu czy z rosołu będą tu idealne.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 124
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 59
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 29
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 62
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 124
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 59
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 29
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 62
Składniki
Wychodzi około 12 sztuk. Miękkie warzywa rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Nie rozgniatamy na puree, powinny pozostać drobne kawałki warzyw w całości. Do ugniecionych warzywami dodajemy jajko, sól i pieprz, bułkę tartą, płatki, mąkę, jogurt, zioła, oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy Nagrzewamy patelnię i wlewamy olej. Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano. Po kilka minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.
Placki przekładamy na ręcznik kuchenny dla pozbycia się części tłuszczu. Podajemy z kleksem jogurtu wymieszanego z chrzanem.