Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki z jabłkami

Placki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 2514

Szybkie i zdrowe placki na śniadanie

Składniki

  • jabłko 2 szt.
  • małe jajko 3 szt. (lub 2 szt. duże)
  • pół szklanki mleka (poj. 250 ml)
  • mąka 1 szklanka (mieszanka mąk: owsianej, kukurydzianej, pszennej)
  • szczypta soli
  • olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia
  • dodatki: kwaśna śmietana lub jogurt, konfitura, syrop klonowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki z jabłkami

Przygotowanie

  1. Do blendera kielichowego (np. do smoothie) wbić jajka, dodać obrane jabłka, mleko, mieszankę mąk, szczyptę soli. Zmiksować na gładką masę. Smażyć na złoty kolor z obu stron na małej ilości oleju. Można odsączyć z oleju na ręczniku papierowym.

  2. Podawać tuż po przyrządzeniu np. z konfiturą jagodową lub śmietaną albo syropem. Moja uwaga: mieszankę mąk można dowolnie konfigurować. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń