Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Świeżo usmażone, oprószone cukrem pudrem skuszą każdego.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2038
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3263
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2030
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2038
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3263
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2030
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i szczyptą soli przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, olej. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Placuszki z jabłkami smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Nakładamy jeszcze ciepłe, przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.