Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Świeżo usmażone, oprószone cukrem pudrem skuszą każdego.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i szczyptą soli przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, olej. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Placuszki z jabłkami smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Nakładamy jeszcze ciepłe, przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.