Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne i pożywne placki z mięsem i ostrą papryczką.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 545
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 545
Składniki
Trzepaczką rózgową wymieszać dokładnie żółtka z mlekiem , wodą i częścią mąki, aby ciasto było gęste jak śmietana. Ubić białka na pianę , połączyć z ciastem , lekko wymieszać , dodając resztę mąki , sól , posiekany koperek. Na koniec dodać drobno pokrojony wędzony filet i plasterki papryczki. Placki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju .