Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne i pożywne placki z mięsem i ostrą papryczką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Trzepaczką rózgową wymieszać dokładnie żółtka z mlekiem , wodą i częścią mąki, aby ciasto było gęste jak śmietana. Ubić białka na pianę , połączyć z ciastem , lekko wymieszać , dodając resztę mąki , sól , posiekany koperek. Na koniec dodać drobno pokrojony wędzony filet i plasterki papryczki. Placki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju .