Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe placuszki z młodej kapusty. Dodatek ziemniaka doskonale się sprawdza.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6394
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114703
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6394
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114703
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, solimy, dokładnie mieszamy, ugniatamy i odstawiamy na około 30 minut. Potem kapustę lekko odcisnąć, przełożyć do miski, Dodać starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, mąkę, jajko oraz przyprawy, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu.