Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe placuszki z młodej kapusty. Dodatek ziemniaka doskonale się sprawdza.
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, solimy, dokładnie mieszamy, ugniatamy i odstawiamy na około 30 minut. Potem kapustę lekko odcisnąć, przełożyć do miski, Dodać starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, mąkę, jajko oraz przyprawy, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu.