Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie placuszki o pięknym zielonym kolorze będą idealne na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W przepisie użyliśmy cukru, jednak śmiało możesz go zastąpić erytrytolem, a skyr naturalny, waniliowym. Placuszki najlepiej smakują podane ze świeżymi sezonowymi owocami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Liście szpinaku umyj i osusz. Zmiksuj wraz ze skyrem, jajkami i oliwą.
Do szpinakowej masy dodaj cukier, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj porcje ciasta i smaż z obu tron do zarumienienia. Możesz także placuszki przygotować w opiekaczu.