Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie placuszki o pięknym zielonym kolorze będą idealne na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W przepisie użyliśmy cukru, jednak śmiało możesz go zastąpić erytrytolem, a skyr naturalny, waniliowym. Placuszki najlepiej smakują podane ze świeżymi sezonowymi owocami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22663
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 496
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22663
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 496
Składniki
Liście szpinaku umyj i osusz. Zmiksuj wraz ze skyrem, jajkami i oliwą.
Do szpinakowej masy dodaj cukier, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj porcje ciasta i smaż z obu tron do zarumienienia. Możesz także placuszki przygotować w opiekaczu.