Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie placuszki o pięknym zielonym kolorze będą idealne na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W przepisie użyliśmy cukru, jednak śmiało możesz go zastąpić erytrytolem, a skyr naturalny, waniliowym. Placuszki najlepiej smakują podane ze świeżymi sezonowymi owocami.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 87
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3412
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 87
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3412
Składniki
Liście szpinaku umyj i osusz. Zmiksuj wraz ze skyrem, jajkami i oliwą.
Do szpinakowej masy dodaj cukier, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj porcje ciasta i smaż z obu tron do zarumienienia. Możesz także placuszki przygotować w opiekaczu.