Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie placuszki o pięknym zielonym kolorze będą idealne na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W przepisie użyliśmy cukru, jednak śmiało możesz go zastąpić erytrytolem, a skyr naturalny, waniliowym. Placuszki najlepiej smakują podane ze świeżymi sezonowymi owocami.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 53
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 42
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 183
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 53
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 42
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 183
Składniki
Liście szpinaku umyj i osusz. Zmiksuj wraz ze skyrem, jajkami i oliwą.
Do szpinakowej masy dodaj cukier, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj.
Na rozgrzaną patelnię wykładaj porcje ciasta i smaż z obu tron do zarumienienia. Możesz także placuszki przygotować w opiekaczu.