Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne chrupiące, dostarczą nam błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 461
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 102
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 125
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 196
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2251
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 461
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 102
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 125
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 196
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2251
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach razem z cebulką i czosnkiem. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, siemię, posiekaną natkę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki z obu stron do przyrumienienia.
Usmażone placki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem.