Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne chrupiące, dostarczą nam błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach razem z cebulką i czosnkiem. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, siemię, posiekaną natkę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki z obu stron do przyrumienienia.
Usmażone placki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem.