Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne chrupiące, dostarczą nam błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach razem z cebulką i czosnkiem. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, siemię, posiekaną natkę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki z obu stron do przyrumienienia.
Usmażone placki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem.