Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne chrupiące, dostarczą nam błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1070
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7887
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1070
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7887
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach razem z cebulką i czosnkiem. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, siemię, posiekaną natkę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki z obu stron do przyrumienienia.
Usmażone placki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem.